5 THINGS I’VE MISSED ABOUT FINLAND

Tänään sairaalavuoroni jälkeen lähdin rannalle Timin siskon kanssa. Lämpömittari näytti +38, aurinko porotti kirkkaana pilvettömällä taivaalla ja meren aallot kuohuivat niiden tullessa rantaan. Lapset ja aikuiset nauttivat oloistaan täysin rinnoin oli se sitten rannalla aurinkoa ottaen ja tuoretta vesimelonia syöden tai vedessä aaltojen kanssa kisaillen. Siinä ihmisten ilonkiljahduksien ja naurujen seassa tokaisin Kimberlylle: “Vitsit, että tulen kaipaamaan Losia…”. Ihanaa tulla Suomeen jopa yli kuukaudeksi, mutta toisaalta se on kuukausi pois Losin uskomattomasta kesästä. Kimberly kysyi mitä asioita olen ikävöinyt Suomesta ja ajattelin jakaa ajatukseni teidänkin kanssa.

♥ Rakkaat ihmiset – Ei varmaan tarvitse sanoa sen enempää <3

♥ Ruoka

Siis tästä voisin ja tulenkin kirjoittamaan oman postauksen… Huhhuh kuinka suomalaista ruokaa ja puhtaita, terveellisiä ja eritysesti geenimuuntelulta säästyneitä ruoka-aineksia on I-K-Ä-V-Ä ! Ei mikään ihme, että äitini lähettäessä tänne paketteja tai hänen tullessaan Losiin on äitini matkalaukku puoliksi täynnä suomalaisia ruokia leivistä juustoon. Jep, super äiti on saanut kuljetettua vanhaa kunnon Oltermannia Losiin asti! Mitä tekisinkään ilman sinua rakas äiti?

♥ Sauna

Kun on syntynyt perheeseen, jossa sauna on pyhäkkö ja vihta sen valtikka enkä ole saanut saunoa sitten viime Suomen reissun niin voin kertoa, että kyllä tulee hiki pintaan jo unelmoidessani kunnon löylyistä! Onko mitään parempaa kuin kovat löylyt ja sen jälkeen uinti rannalla Suomen upeista kesämaisemista nauttien…

♥ Juhannus

Juhannus jos jokin juhla on perinteikäs suomalainen ja odotankin sitä niin paljon! Keskikesän juhlan aikaan uusia muistoja syntyy ja vanhoja kultaisia sellaisia muistellaan lämmöllä. Juhannus-sauna, grilliruoka, hyvä seura ja sää… Suomen parasta antia!

♥ Kotini, Suomi

Kyllä minulla on ollut Suomea ja jokaista siihen liittyvää perinnettä, ruokaa, juhlaa, kulttuuripiirrettä yms. ikävä. Pienet ja arkiset hetket kotona ovat niin lähellä sydäntä. Tätä kohtaa on hieman hankala laittaa sanoiksi, mutta sen sijaan, että muistelisin aikoja kun istuin kotini terassilla aamupalasta nauttien, pääsen oikeasti tekemään niin. Pääsen takaisin kotiin ja siihen tuttuun ja turvalliseen elämään, jonka ympärille kaikki rakkaimmat muistoni ovat syntyneet.

L.A. <3

Today after my volunteering shift at the hospital I went to the beach with my sister-in-law. The temperature hit the high at +105 F, the sun was shining on the cloudless sky and waves were pounding the sand as they came ashore. Children and adults were laughing and enjoying their time, whether it was on the beach suntanning or racing with the waves in the water. In the middle of all that I told Kimberly “Oh boy, I’m gonna miss L.A…”. It’s so nice to go back home and be there for a month but then again it’s a month away from the amazing L.A. summer. Kimberly asked me what I have missed about Finland and I thought to share my thoughts with you too.

♥ My loved ones – Obviously <3

♥ Food

I could and will write a separate post about this… Oh God how I miss not only the Finnish food but also the clean, fresh and GMO-free ingredients! No wonder that everytime my mom sends me a package from Finland or travels here herself, she has sooo much Finnish food with her! She has brought with her everything from bread to cheese. Yeap, my super mom has managed to bring my favorite cheese with her all the way from Finland. Go mama! What would I do without you?

♥ Sauna

Being born to a family who keeps sauna as their temple and not being able to go to sauna in six moths, well I can tell I’m counting days until I can! There’s nothing better than enjoying the super hot and steamy sauna and going to swim to the lake right after!

♥ Mid-summer

This is the most traditional and anticipated festivity in Finland! People all over Finland take the best out of this party and create new memories on top of the old, golden ones.

♥ Home, Finland

I have missed Finland and its culture, food, festivities, sauna, traditions and every Finnish thing so much. Everyday life and its little moments are so dear to me. This part is hard to explain but instead of just remembering how it feels like to eat breakfast in my porch, in a few days I can actually do it. I can go back home and back to the safe and familiar life which is the core of all my dearest memories.

Share:
Share

Leave a Reply