GRIFFITH OBSERVATORY

Griffith Parkissa sijaitseva Griffith Observatorio on aina ollut minun lempipaikkani Losissa. 

Alunperin observatorio kehitettiin, jotta ihmisillä olisi paikka missä oppia universumista, sen planeetoista ja tähdistä. Observatorion sisällä on paljon universumi aiheisia esineitä, tietopaketteja, esityksiä yms. Monta kertaa olen Griffith Observatiolla käynyt, mutta on kyllä pakko myöntää, että harvemmin katselen teleskooppien kautta tähtiä tai lyhyt elokuvaa kuun pinnasta. Olen melko varma, että suurinosa observatoriolle menevistä turisteista eivät hekään ole sen kummemmin planeettoihin tutustunut vaan ovat menneet sinne sen houkuttelevimman syyn takia; sijainnin. Griffith Observatoriolta avautuu upeat näkymät; Hollywood-kyltti on aivan vieressä olevilla vuorilla, selkeällä säällä merenranta näkyy (joka on linnuntietä noin 25 km päässä), Downtown Los Angeles ja iso osa suuresta kaupungista on aivan silmien alla.

Itse rakastan mennä observatoriolle mihin kellonaikaan tahansa; aamulla on niin kaunista katsoa kuinka Losi heräilee kun taas iltapäivällä näkyy aivan uskomaton auringonlasku. Jokaiselle Losiin matkustavalle suosittelisin suunnitella Griffith Observotion vierailun niin, että sinne saavutaan juuri ennen auringonlaskua jonka jälkeen voi tutkia observatoriota tai hörpätä kupin kahvia kahvilassa ja kun pimeä koittaa niin siirtyä takaisin ulos. Maisema illalla on aivan uskomaton kun näkyy kaikki Losin valot, jotka säkelmöivät aivan kuten elokuvissa.

Kesäaikaan observatorio täyttyy valtavista turistilaumoista melko nopeasti. Losissa on paljon turisteja varsinkin kesällä ja koska Griffith Observatorio on ehdottomasti yksi turistien kohteista heidän bucket-listalla, suuntaavat he sinne. Kesäaika on melko hullua menoa, mutta yleisesti voisi sanoa, että aamulla aikaisin kannattaa mennä mikäli haluaa välttää turistiryhmät. Mitä lähemmäksi syksyä/talvea mennään, sitä vähemmän on turisteja Losissa ja se tarkoittaa myös vähemmän turisteja observatoriolla.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

PS. Parkkeeraaminen Griffith Observatoriolla on aivan päätöntä. Observatoriolla on oma parkkipaikka, mutta se on aina aivan täynnä. Välillä parkkipaikka ja sinne johtava tie ovat niin tukossa, että sinne ei edes hetkeen päästetä autoja etsimään parkkipaikkaa. Suurempi todennäköisyys on voittaa lotossa kuin löytää parkkipaikka, varsinkin kesäaikaan. Moneaan otteeseen olen kävellyt ylämäkeä 15-30 min kun on joutunut parkkeeraan niin alas vuorille. Kertaakaan se ei ole haitannut sillä näkymät ovat todellakin sen arvoiset.

SONY DSC


The Griffith Observatory, which is located in Griffith Park, is absolutely my favorite L.A. attraction!

Originally, the observatory was created for people to learn about the universe. It has a lot of cool stuff teaching you about the stars and the moon and so many other parts of our universe I have never studied. Nowadays people go there mainly to take pictures. I don’t blame them since I myself like to go there because of the breathtaking views. You can see the world-famous Hollywood sign, Downtown L.A. and if it’s a clear day, even the beach!

I love going there at any time of the day. I think the landscape is amazing 24/7. For anyone planning a trip to Los Angeles, I would recommend a visit to the observatory right before sunset. After seeing one of the most beautiful sunsets you could imagine, you can visit the cafe located downstairs. Then head to the lower floor to learn a little bit about the universe (and maybe get freaked out by a display demonstrating an earth destroying meteor impact). Finally, head back outside after dark to see the bright city lights.

Los Angeles is a very popular destination for many adventurers, especially during the summer. Griffith Observatory is on many people’s bucket list so if you want to avoid the large crowds, you should definitely head there in the morning. The place will most likely still be packed but at least all the tourist busses etc haven’t found their way there yet. The closer we get to winter, the fewer tourists in L.A. So in case you want to experience a less crowded L.A. and its attractions, plan your trip for the fall/winter.

Parking in the observatory is madness. They do have a parking lot for about 50 cars but you are more likely to win a lottery than find a parking spot there. Sometimes the parking lot and the road leading there is so packed that the traffic officers won’t even let anyone up the road to look for a parking spot. Many times I have walked up the mountain for at least 20 minutes since the only free spots are really far down the hill. Never have I been annoyed by it because the view is breathtaking every-single-time!

Share:
Share
4 comments Add yours

Leave a Reply