WHAT I’VE BEEN UP TO

Jäiks siitä on kolme kuukautta kun viimeksi postasin! Aika menee nopeasti ja kun on paljon tehtävää niin tuntuu kuin sitä ei olisi ollenkaan.

Mitä olen tehnyt näiden muutaman kuukauden aikana? Ei varmaan tule yllätyksenä, että olen ollut kiireinen koulun takia. Vaikka itse luennot ja viikottaiset laboratoriot eivät itsessään vie hirveästi aikaa, se panos mikä on laitettava saadakseen parhaimman arvosanan on suuri. Näin nopeasti arvioituna jokaista yliopistolla olevaa tuntia kohden opiskelen kotona kolme tuntia. Nyt syksyllä ei ole sen enempää kursseja mitä viime lukukausina on ollut, mutta kurssit vaikenevat omalla tasollaan ja intensiivisyys kasvaa ja näin meidän opiskelijoiden odotetaan osaavan enemmän ja olevan valmiina vaativampiin tentteihin. Tämä lukukausi on kestänyt 14 viikkoa eikä ensimmäisen viikon jälkeen ole yhtäkään viikkoa jolloin minulla ei olisi tenttejä tai pienemmän pistemäärän arvoisia kokeita. Näiden lisäksi kirjoitan joka viikko kahteen eri laboratorio kurssiin keskimäärin 10-sivuisen labra-raportin, joten tekemistä riittää!

Opintojen ohella käyn kerran viikossa sairaalla ja nyt syksyllä viikottaiseen ohjelmaani tulee pari juttua lisää. Ensinnäkin perustin yliopistolle lääkis klubin, joka on vaatinut paljon työtä. Ei pelkästään kymmenien sivujen pituinen sääntökirja vaan myös jokaisen tapaamisen ohjelma ja sen vetäminen klubin presidenttinä eikä tässä vielä kaikki. Tämän lisaksi olen liittynyt yhteen kampuksella olevista kemian tutkimusryhmistä. Suomalaisilla ei ole tapana kehua itseään, mutta tämä on aikas iso juttu josta olen todella ylpeän joten here we go. Näitä yliopiston tutkimusryhmiä rahoitetaan monilla sadoilla tuhansilla dollareilla – joskus jopa miljoonilla – joten tutkimusryhmää vetävät tohtorit ovat ison päätöksen edessä kun miettivät kenet he haluavat mukaan näihin pieniin ryhmiinsä. Yleensä kandit ja maisterin oppilaat hakevat tutkimusryhmiin ja haastattelun jälkeen saavat tietää pääsevätkö osaksi ryhmää vai ei. Minun kohdalla oli poikkeus, sillä yksi suuressa arvossa pidetty, Harvardista valmistunut tohtori otti minuun yhteyttä ja pyysi minua haastatteluun eikä toistepäin. Huh! Kuinka otettu olen tästä upeasta mahdollisuudesta kehittyä tieteenalalla ja oppia uutta. Olen todella iloinen ja kiitollinen, mutta samalla jokseenkin kauhistunut. Onhan kyseessä kallis tutkimus ja minun tietotaitoon luotetaan 110 prosenttisesti. Yliopistolla tulen viettämään aikaa joka päivä en pelkästään kurssien vuoksi vaan myös tutkimuksen parissa jota tulen tekemään siihen asti kunnes valmistun. Lääkisopintoihin liittyen on muutama muukin ässä hihassa tätä vuotta varten, mutta ne jääkööt niistä kiinnostuineille.

Timin työt yliopistolla alkoi myös tänä syksynä ja siitä olemme molemmat super innoissamme! Timin jo valmiiksi kiireinen aikataulu jousti tämän lisätyön onnistumiseen, mutta se ei tarkoita sitä etteikö välillä olisi oltu hereillä yömyöhään asti. Meillä on Timin kanssa molemmilla kiireinen syksy, mutta sellaista elämä välillä on. Ajoittaisia kausia jolloin juostaan pää kolmantena jalkana on varmasti kaikilla – oli se sitten koulun,töiden, harrastuksen tai minkä muun tahansa asian johdosta.

Vaikka tämä postaus saattaakin luoda kuvan, että meillä ei olisi yhtään vapaa-aikaa niin kyllä meillä sitä on. Kuten olen jo aikaisemmin sanonut, ajanhallinta ja järjestelmällisyys on kaiken A ja O! Olemme monesti menneet viikonloppuna elokuviin ja syömään tai käymään jossain vähän kaukaisemmalla rannalla. Usein kuitenkin näiden hetkien jälkeen olemme molemmat ihan poikki ja haluamme vaan nauttia ajastamme (lue: torkkua sohvalla hah). Siksi tämä blogin päivityskin on jäanyt tahattomalle tauolle. Onhan minulla toki aikaa koulun ohella muihin asioihin, mutta se vapaa-aika mitä opinnoista irtoaa yleensä menee tärkeimpiin asioihin; Timiin, ystäviin, asioihin joita tykkäämme tehdä. Yritän kuitenkin nyt tsempata tämän blogin kanssa, mutta olkaa kärsivällisiä, please! Tykkään edelleen kirjoittaa tätä blogia; viime aikoina on vaan ollut kiireitä!

Näillä sanoin alan valmistautumaan illan muotinäytökseen, jossa ihana ystäväni on mallina! Ciao!


Geez it’s been three months since I last posted! Time has this bad habit of going by too fast and sometimes, it feels like you don’t have any time at all!

So what have I been up to for the past few months? I’m sure it won’t come as a surprise when I say I’ve been busy with school. Even though the lectures and weekly labs themselves don’t take too much of my time, the effort I have to put in to get the highest possible grade is immense. A quick estimate is three hours studying at home for every one hour spent at the university. This fall semester, I don’t have any more classes than I did last year, but the depth and level of difficulties has grown from my previous classes. Students are expected to know more information and be able to master more difficult topics. During the past 13 weeks of school, I haven’t had a single week when I wouldn’t have had either a quiz, midterm, or both. My two lab classes require me to write lab-reports every week, so yeah… I’ve had a lot on my plate!

In addition to my studies, I volunteer at a hospital every week. I also have few other time-consuming things on my schedule. Gotta work for that acceptance to a med school!

Tim has started his new job at a university as well! We’re both very excited about this opportunity he was given. Though it takes a lot of time for him to prepare to teach his course, we wouldn’t change anything. Tim and I are having a busy fall but that’s what life is sometimes. There are seasons when you’re running around like your hair is on fire, whether it’s because of school, work, hobbies, or whatever.

I know this post might make it seem like we don’t have any free time at all, but that’s not quite true. We still find time to do the things we like. Like I’ve said before, time management and being organized are the key to everything! Many weekends we go to movies, out to have dinner, or have a road trip to a far away beach. After these moments, we’re very tired and just want to enjoy ourselves (and our couch while napping lol!). That is the reason why my blog has been on a temporarily – but unintentional – hiatus. I do have time outside of school, but that time goes towards more important things; Tim, friends, doing things we like. From now on, I will try my best to update the blog more often, but please be patient with me! I still enjoy having this blog; I’ve simply been very busy.

Now I’ll start getting ready for a fashion show where my dear friend walks! Ciao!

Share:
Share

Leave a Reply